sue's FotoPage

By: sue hazrin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Friday, 21-Jul-2006 02:39 Email | Share | | Bookmark
Mmori jln2 tokyo1- Ginza,Imperial Palace,Tokyo Tower & Roppongi

Kabukiza
basikal pun pandai beratur...
di sony showroom
View all 30 photos...
Lepas ke tsukiji, jalan ke Ginza. Banyaklah all the branded boutiques n departmental store juga not to be miss the Sony Building.... Juga tak jauh dari situ ada international arcade di bawah yurakucho station yg menjual kimono serta pearl... Victor's pearl sgt popular dikalangan org kita sbb rasanya harganya murah sikit berbanding tempat lain.... Dari situ jalan ke Imperial Palace utk bergambar di Nijubashi. Kali ni tak pergi East Garden sbb tak sempat.... Elok juga pergi masa musim ume atau sakura sbb boleh menyaksikan bunga2nya berkembangan tapi masa2 lain juga ada bunga2 lain pula.

Dari sini ke Tokyo tower pula utk menyaksikan seluruh bandarnya dari pandangan atas. Naik sampai 250m tu....

Destinasi terakhir hari tu ke Roppongi.... tempat "happenning" espc waktu malam...


Friday, 21-Jul-2006 00:48 Email | Share | | Bookmark
Memori jalan2 tokyo 1- Tsukiji market

jom ke tsukiji
jalan ke dalam lagi
nah... inilah pasarnya
View all 30 photos...
Dulu pergi tak bawa kamera jadi hari tu ke tsukiji market di tokyo bawalah kamera buat mengabadikan gambar2 ikan,udang dan segala macam sea food tu... Dah lewat pagi jadi memang taklah pergi menengok orang melelong tuna sebab kalau nak menengok datanglah seawal jam 5 pagi. Tsukiji ni terkenal sebagai pasar yg plg byk memperdagangkan ikan di dunia.... lihat http://www.japan-guide.com/e/e3021.html utk full info.


Sunday, 16-Jul-2006 09:07 Email | Share | | Bookmark
Hanabi sempena marine day....

 
 
 
View all 18 photos...
Saja2 tak ada benda buat jadi pergilah tengok bunga api kat Yamashita Park.... Kat Yokohama ni firework musim panas ni ada 2 kali iaitu selalunya 16 Julai dan juga 1 August....
Pelbagai bentuk dijadikan hy dr percikan bunga api spt btk hati, reben, spek mata, mickey, kucing, planet2 dll tapi sbb photographer tak pro campur kamera taklah canggih sgt jadi taklah dpt imejnya dgn jelas...


Thursday, 6-Jul-2006 02:37 Email | Share | | Bookmark
Hakone Open Air Museum

d entrance
sebahagian koleksi
dari sudut yg lain
View all 21 photos...
Haritu... ke Hakone juga ke open air Museumnya.... full info http://www.hakone-oam.or.jp/eng/


Thursday, 6-Jul-2006 01:19 Email | Share | | Bookmark
Hakone 24th june

pmdgn ke bwh dr dlm tren
dlm cable car
ajisai sepjg mendaki bkt
View all 21 photos...
Baru2 ni sbb BIL datang so kita bawa dia jalan2 ke Hakone... this time naik train tak macam biasa bawa kereta ke atau ikut tour fuji hakone.... going there from our house ambik keihin tohoku sen norikae di ofuna ambik tokaido sen to odawara then change to hakone line... everything so smooth until we had to change to smaller train at hakoneyumoto... punyalah ramai org... agaknya sbb org nak lihat bunga hydrangea di kiri kanan dlm perjalanan tren yg mendaki bukit...tapi masihlah boleh naik dan menikmati pemandangannya dan yg paling best sbb train tu tak boleh nak pusing macam biasa bila mendaki bukit so bila dia nak pusing dia kedepan dan kemudian kebelakang macam anak tangga... nice experience & nice view dlm 20 min jugalah... puas hati sbb boleh lihat lebih menyeluruh pemandangan dari atas bukit sblm kita stop di chukoku-no-mori utk ke Hakone Open Air Museum dan dari situ jalan ke last station Gora utk ambil train (dia panggil souzan cable car) ke souzan station sblm tukar naik ropeway ke owakudani station utk ke owakudani valley yg terkenal dgn telur rebusnya yg direbus dgn air panas yg mengalir di lembah sulfurnya.... makan sebiji muda setahun....

Disebabkan ropeway dari owakudani ke togendai ditutup utk maintenance maka kita di beri bas utk ke togendai station bagi menikmati keindahan pemandangan Lake Ashi. Bot yg dihias indah membawa kita menyusuri tasik sehingga ke Moto Hakone dan dari situ ambik bas terus ke Odawara utk pulang. Merasalah one round trip..... 4 more info http://www.hakone.or.jp/english/


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net